Teriyaki saus

Jarenlang dacht ik dat Teriyaki saus een super ingewikkelde saus was om te maken, jarenlang heb ik mezelf verpest met die winkelversies waarvan er geen enkele in de buurt kwam van wat ik zocht. Totdat ik terug naar de basis ging en van elke saus en elk gerecht wat ik in de kast had staan opzoek ging naar de pure en zelf maak variant. Okay… de basis voor Teriyaki is helemaal niet zo uitgebreid.

Nu dat ik een basis gevonden had ben ik aan het zoeken en tunen geweest totdat ik zelf een versie heb gevonden / gemaakt waarvan ik denk: ja dit is mijn smaak, zo vind ik hem lekker! Je kan deze saus gebruiken als smaakmaker bij het wokken maar zeker ook als glaze te gebruiken op een aziatische buikspek of stukje eend.

Teriyakisaus

Ingrediënten

Instructies

  1. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan goudbruin. Laat deze afkoelen en kneus ze in een vijzel
  2. Verwarm in een pannetje alle ingrediënten.
  3. Zodra de saus kookt temper je de temperatuur totdat de saus begint in te koken.
  4. Laat de saus afkoelen en zeef de gember,knoflook en sesamzaad eruit.