Pittig zoete geroosterde jalapeño Mayonaise

Soms heeft een recept net iets meer pit nodig, iets meer swung. Dan is deze mayonaise een welkome toevoeging: zoet maar toch pittig. Je kunt hem moet groene of rode jalapeño maken (of een mix). Ook de pit kan je zelf in de hand houden door zaadjes mee fijn te snijden en door de mayonaise te mixen. Bijzonder hoeft niet moeilijk te zijn.

Geroosterde jalapeño mayonaise

Ingrediënten

Instructies

  1. Grill de jalapeno pepers boven een starter tot ze zwart beginnen te worden.
  2. Doe ze voor een half uurtje in een plastic zakje
  3. Verwijder de velletjes, en de zaadjes maar laat de zaadlijsten zitten.
  4. Snipper het vruchtvlees zo fijn mogelijk (1x1 mm) en meng dit met een scheutje citroensap en de mayonaise
  5. Voeg de suiker toe en breng op smaak met wat zout
Dit recept is afkomstig van of bijna volledig gebaseerd op een recept van eigen recept.