Authentieke Stroganoffsaus

Strofanoffsaus: wie kent het niet. Een heerlijk hartige saus welke vernoemd is naar een rijke Rus (voordat de communisten begin 1900 de boel op zijn kop zette). Deze Rus (Aleksandr Grigorevitsj Stroganov om precies te zijn) hield wel van een feestje waarbij er steevast een Bœuf Stroganoff op het menu stond: Dunne reepjes vlees gesauteerd in, je raad het al, Stroganoff saus. Een ideale saus omdat hij relatief goedkoop was en eenvoudig in grote hoeveelheden te maken.

Authentieke Stroganoffsaus

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwijder zaadjes en zaadlijsten van de paprika's
  2. Snij de paprika's zo klein mogelijk
  3. Pel en snipper de ui
  4. Fruit in een grote pan de ui en bak de paprika even mee.
  5. Voeg de champignons toe, verlaag het vuur naar middelhoog en roer regelmatig door (hou in tussentijd het deksel op de pan om het champignon vocht te behouden)
  6. Zodra de champignons goed zacht zijn voeg je de Wodka toe en laat dit mee pruttelen (alcohol verdampt).
  7. Pers de knoflook uit en voeg alle overige ingredienten behalve de slagroom en zout toe. Laat dit ook weer even pruttelen.
  8. Draai het vuur nu weer hoog en voeg de slagroom toe. Breng verder opsmaak met de witte peper.
  9. Je kan deze saus makkelijk een paar uur van te voren maken als je het daarna maar op een hoog vuur terug opwarmt (dit in verband met schiften)