Ranch dressing

Bij een dressing denk je al snel aan een dunne, bijna waterachtige, saus die je over je sla heen giet. De commerciĆ«le flessen “ranch dressing” in de supermarkten zijn ook vaak juist dit. Een dressing voor sla. Maar een echte ranch dressing is meer een dikkere dip saus. Een dipsaus die veel meer is dat alleen voor de sla. Op een burger, bij friet of als basis voor een killer gratineer laag. Je kunt er zoveel mee.

Het mooie is dat door te spelen met de hoeveelheid melk je hem geschikt kan maken voor elk doeleind dat jij de ranch-dressing wilt gebruiken. Voeg je meer melk toe dan wordt hij dunner (voor over sla) maar voeg je minder melk toe dan wordt het een dikkere saus voor op een burger.

Zelf maak ik hem eigenlijk altijd zo dik dat als je een lepel er met de bolle kant oplegt deze heel langzaam er in wegzinkt.

Ranch Dressing

Ingrediƫnten

  • 115 gr mayonaise
  • 120 gr zure room
  • 125 ml volle melk
  • 0.75 tl gedroogde dille
  • 0.5 tl gedroogde peterselie
  • 0.5 tl gedroogde bieslook
  • 0.25 tl Ui-poeder
  • 0.5 tl knoflook poeder
  • 0.25 tl fijn zout
  • 0.125 tl fijn gemalen peper
  • 1-3 tl azijn

Instructies

  1. Roer de mayonaise, zure room en 100 ml melk glad
  2. Voeg de kruiden toe en mix het goed door
  3. Voeg de helft van de azijn toe, roer deze goed door en proef
  4. Voeg melk toe om de saus dunner te maken naar wens Voeg naar smaak meer azijn toe.