DanBras heeft met ons een oud familie recept gedeeld: een heerlijke marinade voor zowel vlees en kip. Deze vormt een mooie basis om zelf te gaan sturen en aanpassen naar je eigen smaak.
Deze marinade hoeveelheid is voor ongeveer 500 gram vlees of gevogelte
DanBras saté basis marinade
Normaal staat er mooie foto's bij een recept: deze keer niet maar een ere plaats voor de geestelijke vader van DanBras: Danny Brassinga


Ingrediënten
- 2 teentjes Knoflook
- 5 eetlepels Ketjap Manis
- 1,5 eetlepels Goela Djawa of ter vervanging bruine suiker
- 2 theelepels Ketoembar
- 1 theelepel Djinten
- 1/2 theelepel Zwarte Peper
- scheutje Sesamolie
- scheutje Citroensap
Instructies
- Mengen alle ingrediënten
- Voeg vlees of gevogelte toe
- Marineer voor 24 tot 48 uur