Wirwar van krokante ui

Rauwe ui, gebakken ui, ui in het zuur… Je kan op zoveel verschillende manieren ui gebruiken als smaakmaker op een burger. Je kan ook de “wirwar van krokante ui” gebruiken, een heerlijke volumineuze garnering voor een stevige burger welke in de verte een associatie op roept met steppengras. Maar ook op een “knabbeltafel” met kleine hapjes zou deze niet misstaan.

Wirwar van krokante ui

Ingrediënten

Instructies

  1. Pel de ui en snij deze in zo dun mogelijke ringen
  2. Snij de ring vanuit het midden naar 1 kant door en haal de ringen uit elkaar
  3. Doe de ringen en karnemelk in een schaal en mix deze goed door elkaar
  4. Laat dit mengsel een half uur staan (roer af en toe even goed door)
  5. Meng in een tweede schaal de bloem, zout, peper en knoflookpoeder
  6. Verwarm een frituur naar 190°C (of verhit in een dutch oven royaal olie)
  7. Pak met een tang een handvol ui uit de karnemelk (niet laten uitdruipen) en gooi deze in de bloem. Wentel en draai ze goed door de bloem, tik ze even af tegen de rand van de schaal (om overtollig bloem kwijt te raken) en doe ze in de hete olie.
  8. Frituur de uien voor ongeveer een 2 a 3 minuten goudkleurig (gaat snel) en laat ze uitdruipen op een aantal lagen keukenpapier