Schuurmans’ fabulous fried onions

In 2017 heb ik deelgenomen aan de BBQ Meating 2017 en daar was een deelnemer die echt een fabuleuze hamburger had. Een hamburger die zo goed was dat hij de 1ste prijs in die categorie ermee pakte. Op deze hamburger lag een ui “to-die-for”. Het voordeel is in de bbq wereld dat de meeste pitmasters niet de beroerdste zijn en gerust een recept doorsturen.Zo heb ik het recept mogen ontvangen van zijn garnerings ui welke ook een perfecte knabbel is.

Schuurmans' fabulous fried onions

Instructies

  1. Maak van het tempurabloem en het mineraal water een beslag van ongeveer yoghurt dikte. Klontjes zijn geen probleem (mits het er niet te veel zijn)
  2. Snij de ui in dunne ringen
  3. Haal de ui door de droge tempurabloem
  4. Haal hierna de ui door het beslag en de pank
  5. Frituur de ui ringen op 180°C goud bruin en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.