Semi-homemade Aïoli

Als je aan Mevr. OsFa vraagt wat voor “dipping” ze wil bij een tapas plankje ‘s avonds onder de overkapping is het antwoord steevast: aïoli. En dan het liefste 1 waar je nog 3 of 4 dagen naar ruikt. Met dit recept zet je heel snel een mooie volle aïoli op tafel waarbij je zelf de regie in handen hebt: Wil je een dikke smeerbare of een dunnere dipper aïoli?

Semi-homemade Aïoli

Ingrediënten

  • 4 el mayonaise Hellmans indien mogelijk: net iets minder zoet
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 1 eidooier
  • 2 el olijfolie
  • 1 scheutje vers citroensap
  • 1 scheutje Water
  • peper en zout

Instructies

  1. Smeer in een kom de mayonaise glad
  2. knijp de knoflook hierboven uit
  3. Voeg de ei dooier toe en klop dit met een garde goed door elkaar heen
  4. Voeg scheutje voor scheutje de olie toe terwijl je met een garde blijf mengen. Voeg het volgende scheutje olie pas toe zodra alle olie goed op is genomen.
  5. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  6. Voeg een scheutje water toe indien de saus dunner moet worden voor je gevoel.
  7. Laat de Aïoli het liefste een nachtje op smaak komen in de koelkast (maar direct eten kan ook hoor)