Pesto of “pesto alla genovese” is een Italiaanse saus, oorspronkelijk gemaakt door olijfolie, basilicumblaadje, knoflook, zout en pecorino en/of Parmezaanse kaas en pijnboompitten fijn te malen. Maar basilicum a € 9,95 per 100 gram en pijnboompitten die ook al snel naar de € 3,- a € 4,- kruipen maakt dit nou niet echt een lekkere goedkope dip voor erbij. Met wat te spelen heb ik mijn eigen “poor-mans-pesto” gemaakt…
Poor-mans-pesto
Ingrediënten
- 100 gram bladspinazie
- 50 gram ongezouten cashewnoten
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1,5 teen knoflook
- scheutje olijfolie
- Peper & Zout
Extra benodigheden
- Keukenmachine
Instructies
- Doe alle ingrediënten zonder de olie in een keukenmachine en begin met dit fijn te malen.
- Voeg stapsgewijs scheutjes olie toe terwijl de machine draait.Er komt vocht uit de spinazie en olie (klein
- beetje) uit de cashewnoten. Je kan beter kleine beetjes tijdens het draaien toevoegen om de gewenste smeuïgheid tebereiken.
- Laat de machine doordraaien totdat de gewenste “fijnheid” bereikt is.
- Zet de pesto voor minimaal 12 uur in de koelkast