beurre Café de Paris

Een van de meest bijzondere kruidenboters die ik ooit gegeten heb. Bijna lekker genoeg om puur als gerecht te serveren maar dat zullen we maar niet doen. Als je naar de lijst met ingrediënten kijkt snap je de diepgang er variatie smaak wel.

Beurre Café de Paris

Ingrediënten

  • 1 kg roomboter kamertemperatuur
  • 60 gram tomatenketchup
  • 25 gram Dijon mosterd
  • 25 gram kappertjes
  • 125 gram bruine sjalotjes
  • 50 gram verse peterselie gekruld
  • 50 gram verse bieslook
  • 5 gram gedroogde marjolein
  • 5 gram gedroogde gedroogde dille
  • 5 gram verse tijm alleen de blaadjes
  • 10 blaadjes verse Franse dragon
  • 1 mespuntje gemalen rozemarijn
  • 1 teentje knoflook geperst of geraspt
  • 8 ansjovisfilets afgespoeld
  • 1 eetlepel goede cognac
  • 1 eetlepel Madeira
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 1 theelepel zoete paprikapoeder
  • 0.5 theelepel kerriepoeder
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 8 witte peperkorrels
  • 1 hele citroen sap
  • 1 halve citroen schil
  • 1 kwart Sinaasappel schil
  • 12 gram zout
  • Schone kom
Extra benodigdheden
  • Keukenmachine
  • Passerzeef of hele fijne zeef
  • Plastic folie

Instructies

  1. Snij alle ingrediënten vanaf de kappertjes naar beneden zo fijn mogelijk.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de boter, in een schone kom. Dek goed af en laat 24 uur in de keuken staan om een lichte gisting te doen ondergaan.
  3. De volgende dag pureer je alles in een keukenmachine om een fijne, gelijkmatige puree te krijgen. Passeer het dan door een passeerzeef.
  4. Roer de boter zacht, voeg de puree erbij en meng het goed door elkaar.
  5. Maak (meerdere) rollen van de boter en verpak deze in plastic folie. Je kunt de boter in de koelkast of diepvries meerdere weken bewaren.