English BBQ Breakfast

Een paar weken geleden vroeg ik aan jullie: “Wat willen jullie voor recept hebben van mij: Ontbijt of Lunch”. De uitslag was met grote meerderheid “Ontbijt”. Zodoende heb ik een van mijn “kater-ontbijt” favorieten uitgewerkt voor jullie. Een English Breakfast van de BBQ (niet met toast maar met een croissantje) die zwaar op de maag is maar wel gelijk een flinke bodem legt en erg goed tegen het zwakke gevoel van een kater helpt.

Hang-over breakfast

Ingrediënten

  • 4 afbak croissants
  • 2 repen rooi spek circa 200 gram totaal
  • 100 gr gemalen of vers geraspte nootmuskaat
  • 340 gr witte bonen in tomatensaus
  • 4 Jalapeño cheddar worsten
Extra benodigdheden
  • grote braadslede
  • gietijzeren pannen

Instructies

  1. Bereid een BBQ voor om indirect te BBQ'en op ongeveer 200°C
  2. Snij de croissants doormidden en verdeel ze in een grote braadslede (leg de croissants zo neer dat van de bodem de snijkant naar boven ligt en van de "kap" de snijkant naar onderen.
  3. Verdeel hier de geraspte kaas overheen en plaats de croissant voor een minuut of 5 indirect in de BBQ.
  4. Verdeel de hete kolen nu over de hele BBQ.
  5. Warm in een pannetje de witte bonen op, grill de worsten en bak in een paar skillets de spek en eieren (los van elkaar).
  6. Leg het gebakken ei op een halve croissant samen met spek, witte bonen en de worst.
  7. Smakelijk eten!

Rooi Spek

Ingrediënten

  • 500 gr speklappen
  • 1 zakje Lobo Roast Red Pork Seasoning
  • 125 ml Water
  • 1 tl citroengras
  • 1 tl gember (djahe)

Instructies

  1. Mix het gemberpoeder en citroengras door de Red Pork seasoning.
  2. Meng hier 125 ml water door heen.
  3. Doe de speklappen in een afsluitbare zak en voeg de marinade toe.
  4. kneed en meng de marinade goed door en tussen het vlees en leg dit voor een nachtje in de koelkast.
  5. Bereid een BBQ voor om indirect op 140°C te gaan roken.
  6. Rook de speklappen indirect ongeveer een 45 minuten.
  7. Je hebt nu een perfecte "basis". Grill de speklappen nog even kort om te serveren met wat bijgerechten of op een broodje. Of verdeel ze (al dan niet klein gesneden) in zakken en vries ze in (na ontdooien direct in de ramen soep of afgebakken op een broodje).