La Mexicana

Mijn Utopia van een hamburger is een hamburger welke je met 1 hand kan eten zonder dat je alle “vulling” tussen de broodjes uitschiet aan de achterkant en knalt van de smaak. Ik zei al Utopia want mijn burgers zijn meestal 2-handers en vaak echt niet te eten zonder al te veel te knoeien. Maar deze “La Mexicana” komt wel heel dicht in de buurt van mijn burger-Utopia!! Klein maar verfijnd, zelfs zonder van het recept af te wijken kan je heel makkelijk variëren in hoe pittig je hem wilt hebben.

De saus is hiertoe de sleutel, er zijn in de supermarkten verschillende soorten taco saus te koop welke variëren van normaal tot pittig. Je kan dus zelfs de burgers afstemmen op je eters: Zelf een pittige maar voor de visite een milde? geen probleem: It’s all in the taco saus.

La mexicana

Ingrediënten

  • 4 st Jalapeño cheddar burger van BBQuality
  • 8 Tortilla wraps (klein formaat)
  • 8 el guacamole (ongeveer 125 gram)
  • 150 gr geraspte kaas
  • 150 gr maiskorrels
  • taco saus
  • Sla naar keuze
Extra benodigdheden
  • skillet
  • kleine tapas prikkers

Instructies

  1. Bereid een BBQ voor om direct te gaan grillen.
  2. Verwarm de skillet boven de kolen en "bak" de tortilla wraps (en laat deze weer afkoelen)
  3. Grill de hamburgers ongeveer 4 minuten per kant gaar.
  4. Snij de hamburgers doormidden.
  5. Bestrijk een torilla met een eetlepel guacomole en leg hier wat sla op (op 1 helft van de tortilla zodat je deze makkelijk kan dubbel vouwen).
  6. Leg een halve hamburger op de sla en op de burger wat tacosaus, geraspte kaas en maiskorrels.
  7. Vouw de "lege" kant van de tortilla dubbel en pin vast met een prikker.
  8. Serveer 2 wraps per persoon en ¡Buen provecho!