De dronken kok cake

Voor het kerstdiner wil je natuurlijk wel iets bijzonders op tafel zetten van voorgerecht tot nagerecht. Vandaag alvast een recept voor het nagerecht: Doodeenvoudig en zonder stress (of zeer ontstressend). De dronken kok cake. Overheerlijke cake (op een net iets andere manier) met in likeur gestoofde appel!

De dronken kok cake

Ingrediënten
  

  • 100 gr kristalsuiker
  • 100 gr gezouten roomboter kamertemperatuur
  • 4 gr vanillesuiker
  • 100 gr bloem
  • 4 gr bakpoeder
  • 2 stuks eieren kakelvers!!!!
  • 30 ml melk
  • citroenrasp van halve citroen
  • 1 pink lady appel
  • 320 ml Heldenlikeur van Helden van Kien appeltaart likeur dus
  • 2 el licht bruine bastard suiker

Instructies
 

  • Bereid een BBQ voor om indirect op 160°C te bakken (of verwarm een oven voor op 160°C).
  • Mix de boter, kristalsuiker en vanille suiker luchtig
  • Voeg de eieren 1 voor 1 al mixend toe.
  • Zeef de bloem boven de beslagkom en mix het geheel goed maar niet al te lang door.
  • Voeg de melk toe en mix ook dit goed maar niet te lang door.
  • Dek de beslagkom af met huishoudfolie en zet deze op kamer temperatuur weg.
  • Verwijder van de appel het klokhuis en snij de appel in plakjes van 5mm dik (niet schillen).
  • Snij de plakjes appel in kleine blokjes van 5mm.
  • Besprenkel de appel met 80ml likeur en de suiker en schep deze goed door.
  • Verwarm een gietijzeren skillet of steelpan met goede anti aanbak laag binnen op het fornuis op een laag tot middelhoog vuur.
  • Schenk de rest van de likeur in een glas.
  • Stoof de appel met likeur en suiker heel langzaam tot de appel zacht is en het vocht stroperig begint te worden terwijl je regelmatig een slok van de likeur neemt.
  • Geniet van de geuren en van je glas likeur. Vul regelmatig je glas aan.
  • Zodra de appel klaar is met stoven zet je de pan van het vuur af en laat je het afkoelen tot lauw warm terwijl je de laatste slokken likeur naar binnen slaat. Zet alvast 4 schaaltjes klaar.
  • Oh crap.... de cake is nog helemaal niet gebakken doordat we afgeleid waren door de likeur en het stoven van de appel.
  • Zet de oven uit (of laat de BBQ doven). Doe het cake beslag in een spuitzak en vul de schaaltjes met een flinke dot cake beslag (dan maar zo).
  • Verdeel hier wat gestoofde likeur appel over heen en probeer ze zonder al te veel te waggelen op tafel te zetten.
  • Serveer met een glaasje likeur voor de volwassenen (als je nog overhebt natuurlijk) en smakelijk!!!
  • Oh.. het cakebeslag wat over is kan je natuurlijk altijd in de oven in muffin vormen een minuut of 30 afbakken (prik een sateprikker erin: als deze er schoon uitkomt dan is hij gaar)....

Aanbevolen artikelen

reb: 1