Shoarma van de BBQ

Heerlijk gekruid vlees, sappen vermengd met knoflooksaus die door de scheurtjes in het broodje lopen… Het water loopt me nu alweer in de mond. Regelmatig staat er hier shoarma op het menu. Een makkelijk gerecht waar je geen omkijken naar hebt. In de pan moet je maar blijven scheppen en heb je vaak het risico dat het vlees droog wordt. Met dit BBQ recept zet je het vlees weg in de BBQ, schept het 2 of 3 keer om en een half uur later heb je een knaller van een shoarma!

Shoarma van de BBQ

Keuken test

Ingrediënten

  • 900 gr varkensfilet
  • 30 gr Shoarmakruiden
  • 2 puntpaprika's
  • 300 gr fijne soepgroenten
  • 10 normale pitabroodjes
Extra benodigdheden
  • Braadslede
  • Rookhout naar keuze

Instructies

  1. Snij de varkensfilet en schoongemaakte puntpaprika's in reepjes.
  2. Meng het vlees en paprika met de shoarmakruiden en voeg de soepgroenten toe.
  3. Vet de braadslede in met wat olie en doe het vlees in deze braadslede.
  4. Breng een BBQ op een temperatuur van 200°C (of een oven maar dan heb je geen rooksmaak).
  5. Zet de braadslede indirect in de BBQ, voeg rookhout toe en gaar het vlees in ongeveer 30 minuten.
  6. Schep het vlees 2 a 3 maal even door tijdens het garen
  7. Maak de pitabroodjes nat en leg deze de laatste 5 minuten ook in de BBQ.
  8. Serveer met, hoe kan het ook anders, een pluk ijsbergsla en lekkere knoflooksaus.

Shoarmakruiden

Ingrediënten

  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel Zwarte Peper
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel