Panini Cheesesteak (Dubbeldoel inside skirt)

Het is niet moeders mooiste maar oh wat is inside skirt (middenrif) toch een heerlijk stukje vlees. Het is een typisch stukje vlees wat vaak de toonbank niet haalt (het is bewerkelijk, niet het mooiste stuk om te zien en zo lekker dat de slager het vaak zelf houdt). Combineer dit met een stevig broodje, een lekkere laag geraspte cheddar en een goede hoeveelheid saus (en nog wat extra aankleding) en je hebt een gigantisch broodje (zowel in smaak als in omvang).

Voor deze panini cheesesteak heb ik mijn absoluut favoriete stukje vlees gebruikt: een Heijdra original DubbelDoel middelrif (een inside skirt dus). Bij dit stukje vlees is eigenlijk peper en zout al genoeg maar voor dit festijn aan smaken heb ik de skirts lekker rijkelijk bestrooid met de Grate Goods Premium beef or steak rub. Slecht een paar minuten op de grill: lekker snel, lekker makkelijk en vooral lekker!

En vergeet niet: een cheesesteak hoeft niet beladen te zijn met allerlei garnituren: een beetje rauwe ui, wat gebakken champignons, een goede pittige bbq saus (Grate Goods California Hot BBQ sauce) en natuurlijk cheddar en je bent er al.

Panini Cheesesteak (Dubbeldoel inside skirt)

Ingrediƫnten

  • 1,5 kg inside skirt middenrif
  • 4 stuks panini om zelf af te bakken
  • 400 gr champignons
  • 1 middelgrote Ui
  • 180 gr cheddar (red)
  • Grate Goods Premium Beef or Steak BBQ Rub
  • Grate Goods California Hot Barbecue Saus

Instructies

  1. Leg de inside skirts in een grote braadslede en bestrooi ze rijkelijk met Grate Goods Premium Beef or Steak BBQ Rub en laat deze (met huishoudfolie afgedekt) uit de koelkast staan tot je ze gaat grillen (kunnen mooi gelijk op kamertemperatuur komen).
  2. Bereid een BBQ voor om direct te gaan grillen.
  3. Bak de paninis in de oven (sssst) alvast af.
  4. Rasp de cheddar
  5. Snij de champignons in plakken en de ui in zo fijn mogelijke ringen.
  6. Bak in een skillet de champignons en zet daarna de skillet op een vuurvaste ondergrond (dan blijven de champignons lekker warm).
  7. Grill de inside skirts ongeveer 2 a 2,5 minuut per kant om een mooi medium rare resultaat te krijgen, leg de skirts daarna ongeveer een minuutje of 5 onder los folie op een bord.
  8. Snij de kontjes van de paninis af en snij ze in 2 stukken (nu heb je 8 ongeveer gelijke - kontjes loze - stukken brood)
  9. Snij ze open en leg de onderkanten per 2 naast elkaar (en de bovenkanten even allemaal opzij).
  10. Verdeel alvast de ui ringen over de onderkant van de broodjes.
  11. Aangezien skirts nogal flinke lappen vlees zijn snij je ze eerst in 4 vier gelijke stukken en daarna deze stukken dwars op hoe je net gesneden hebt in zo dun mogelijke reepjes (nu snij je ze dus "op de draad").
  12. Verdeel de champignons over de broodjes en verdeel hier weer ongeveer de helft van het vlees overheen.
  13. Doe er royaal Grate Goods California Hot Barbecue Saus overheen en de 2/3e van de geraspte cheddar.
  14. Verdeel hier de laatste helft van het vlees overheen, wederom met Grate Goods California Hot Barbecue Saus en als laatste het laatste restje kaas.
  15. Leg nu per "bouwsel" 2 stukken "bovenkant" van de panini haaks op de onderkant (als je de onderkanten overdwars hebt liggen dan leg je de bovenkant in de lengte en omgekeerd).
  16. Prik er een paar prikkers in om de boel bij elkaar te houden, geef een goed steak mes erbij en wat servetten en smakelijk!