Buttered Beef

Toen ik dit bericht voor BBQuality.nl schreef was ik er heilig van overtuigd dat dit recept in geen enkele dieet zou passen. Door oplettende lezers werd ik aangenaam verrast: Dit fluweelzachte maar “iet wat vette” recept pas dus wel in een dieet :D. Er bestaat blijkbaar iets wat een high-fat, low-carb diet heet. Veel vet: weinig calorieën. Mocht je dus aan de lijn willen denken maar wel van dit gerecht willen genieten kan je je geweten sussen: dat mag. Dit recept is fluweel zacht met een verfrissende ondertoon van citroen, zoet en knapperig door de sugar snaps (en tauge). De hartige smaak van de hoisin-saus maak het helemaal af.

Buttered Beef

Ingrediënten
  

  • 400 gr Angus biefstukpuntjes
  • 200 gr sugar snaps
  • 100 gr tauge
  • 200 gr gezouten roomboter
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el vers citroensap
  • hoisin-saus
  • sesamzaad
  • gebakken uitjes
  • rookhout naar keuze

Instructies
 

  • Bereid je BBQ voor in twee zones en goed heet.
  • Blancheer de sugarsnaps in ruim kokend en gezouten water ongeveer voor 1 minuut. Spoel af met koud water en dep ze droog met een keukenpapier.
  • Blancheer ook de tauge voor 1 minuut (wederom: afspoelen met koud water en droog deppen)
  • Smelt in een pan met dikke bodem de boter op een middellaag vuur: zodra de boter voor ongeveer de helft gesmolten is pers je de knoflook en voeg je dit samen met het citroensap toe en laat je de boter verder smelten.
  • Roer regelmatig en als alle boter gesmolten is zet je het vuur laag en hou je de boter warm (de knoflook smaak trekt nu goed in de boter/citroensap)
  • Voeg een handje rookhout toe aan de kolen, leg de sugarsnaps direct boven de kolen om te grillen en de biefstukpuntjes indirect om te roken.
  • Prik in 1 puntje een kernthermometer: de biefstukpuntjes moeten een kerntemperatuur hebben van ongeveer 40 a 45 graden. Meer echt niet en JA dat kan heel snel gaan (hier was dat al in 1,5 minuut) afhankelijk van de temperatuur van de bbq.
  • Vergeet het deksel niet te sluiten om te rook te vangen
  • Intussen ben je de sugar snaps ook dus aan het grillen met een lekkere stoot rook erbij. Draai na 2 a 3 minuten de sugar snaps om en grill ze weer twee a 3 minuten.
  • Neem een grote beslagkom doe hier de taugé in, de biefstukreepjes en de sugarsnaps. Overgiet dit met de botersaus en meng dit heel goed door elkaar heen.
  • Verdeel dit over borden, trek een paar strepen hoisin-saus er overheen en garneer met sesamzaad en gebakken uitjes.
  • Serveer eventueel met rijst of mie en kroepoek.

Aanbevolen artikelen

reb: 1