Bloemstuk Nederlands dubbeldoel á la Jan

Dit heerlijke recept hebben is te danken aan Jan Oosterbroek en met minimale aanpassingen (met toestemming) overgenomen van Jan en zijn recept op BBQuality.nl. Voor dit overheerlijke recept hebben we een bloemstuk op mogen halen bij Heijdra vleesvee. Het bloemstuk is een geweldig en vooral ondergewaardeerd stuk rundvlees. Dit bloemstuk is afkomstig van een dubbeldoel koe.Dit houdt in dat, wanneer een koe voor de melkproductie niet rendabel meer is, ze op een mooie wijze wordt afgemest als vleesvee. Dit gebeurt op een eerlijke en respectvolle wijze op de boerderij bij Heijdra vleesvee.

Recent gebruikten we de smoker voor het bloemstuk. Eerst hebben we echter wel de dikke zeen uit het midden verwijderd en netjes kant gesneden. De bovenzijde hebben we vervolgens in een rub van Turnpike gezet en daarna afgetopt met chilivlokken. Daarna low and slow in anderhalf uur tot een kerntemperatuur van 48 graden gebracht.

Vervolgens lieten we het 10 minuten rusten in folie om het daarna in te smeren met roomboter. Ten slotte nog even afgefakkeld als een picanha. Wat een geweldig stukje vlees met een begeleidende chimichurri.

Bloemstuk Nederlands dubbeldoel á la Jan - Bottomside


Bloemstuk Nederlands dubbeldoel á la Jan - het dikke gedeelte