De meest simpele knoflook garnalen (ooit)

Na een nachtje marineren doe je de zak open en haalt diep adem door je neus…. De
aroma komt je tegemoet en dan weet je het zeker: ik kan maar beter niet met iemand
afspreken komende 3 dagen….


Dat is het effect van deze garnalen spiesen en ze zijn zo eenvoudig klaar te maken
dat je ze gegarandeerd heel vaak gaat maken. Bereidt je er maar op voor dat je
gasten om het recept zullen gaan vragen. En geloof me: het recept stelt echt niets
voor! Vandaar de titel: De meest simpele knoflook garnalen – OOIT!
En laat ik heel eerlijk zijn: de knoflook garnalen zijn killer op een spies maar ook
overheerlijk met een beetje room gesudderd en dan geserveerd met tagliatelle.

De meest simpele knoflook garnalen - ooit

Ingrediënten

  • 500 gr grote garnalen gepeld
  • 1,5 el knoflookpuree die uit een potje
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 2 tl Ui-poeder
  • scheutje zonnebloem olie
Extra benodigdheden
  • afsluitbare diepvrieszak
  • spiezen / bamboe prikkers
  • 1 takje verse peterselie per persoon

Instructies

Voorbereiding
  1. Meng in een kom de knoflook gedroogde peterselie en de ui poeder met een scheutje olie tot je een half vloeibare papje krijgt (beetje de dikte van havermout).
  2. Schep de gepelde (en ontdooide) garnalen hier door heen en doe dit allemaal in een afsluitbare diepvrieszak en leg deze voor 4 tot 8 uur in de koelkast.
Bereiding
  1. Prik de garnalen op je spiesen/prikkers/tapas prikkers en grill ze af tot ze mooi roze zijn.

Is er al iemand opgevallen dat de verse peterselie helemaal nog niet voorbij
gekomen is in het recept? Deze peterselie is voor als je klaar bent met eten.
Als je na een stevige knoflook maaltijd op een paar taakjes peterselie kauwt
helpt dit heel erg goed tegen een “knoflookkegel”.