Snelle Pasta met chorizo en mozzarella

Voor BBQ begrippen is dit een snelle maaltijd, eerlijk toegegeven als je dit recept “binnen” maakt is het nog sneller. Maar je zit een BBQ-food-blog te lezen dus we houden de BBQ aan. Snel en smakelijk: een ideaal gerecht voor een warme zaterdag avond. Het resultaat? Een zachte romige pasta met draden gesmolten mozzarella, een lekker pitje van chorizo en wat zout en zoet door de geroosterde cashewnoten en zongedroogde tomaten.

Snelle Pasta

Ingrediënten

  • 300 gr Farfalle ongekookt
  • 2 bollen mozzarella
  • 250 gr Chorizo
  • 250 ml koksroom
  • 100 gr crème fraîche
  • 1 middelgrote Ui
  • 150 gr gezouten cashewnoten
  • 70 gr zongedroogde tomaten reepjes
  • klontje roomboter
Extra benodigdheden
  • 3 qt Dutchoven
  • kleine skillet

Instructies

Voorbereiding
  1. Kook de pasta een minuutje korter dan op de verpakking staat, giet deze af en meng er een scheutje olijfolie doorheen (tegen het plakken). Laat de pasta verder afkoelen.
  2. Bereid een BBQ voor om direct te gaan koken.
  3. Snij de chorizo in kleine reepjes (5mm breed en 5 mm dik ongeveer).
  4. Snipper de ui zo fijn mogelijk.
  5. Snij de bollen mozzarella in blokjes van 1 cm.
Bereiding
  1. Laat de gietijzeren steelpan (skillet) heet worden direct boven de kolen.
  2. Rooster hierin de cashewnoten (droog dus zonder boter of olie).
  3. Zet de skillet op een vuurvaste ondergrond weg en plaats de dutch oven boven de kolen en laat hierin het klontje boter smelten.
  4. Voeg de chorizo en de uit toe zodra de boter begint te kleuren en bak deze al roerend een minuut of 5.
  5. Voeg de room en de crème fraîche toe en laat dit warm worden (tot het begint te pruttelen), wel regelmatig roeren.
  6. Voeg de voorgekookte pasta toe en laat dit geheel een 5 minuten opwarmen.
  7. Meng de mozzarella toe, roer nog 1 keer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  8. Schep de pasta op een bord en maak af met de geroosterde cashewnoten, reepjes zongedroogde tomaten.