Mexicaans getint broodje pulled chicken

Dit overheerlijke recept is het eerste recept vanuit mijn recepten-samenwerking met BBQuality.nl. Een eenvoudig maar oh zo lekker broodje pulled chicken. In tegenstelling tot de meeste broodje pulled [vul hier zelf naam van vlees in] heb ik er wederom voor gekozen om geen coleslaw en BBQ saus als garnituur te gebruiken maar een heerlijk fris-pittige Pico de Gallo. Deze salsaachtige garnituur is een perfecte aanvulling op de kip en trekt het recept gelijk naar Mexicaanse sferen.

Mexicaans getint broodje pulled chicken

Ingrediënten

 • 1 kg Kippenpoten
 • 4 eetlepels BBQuality Chicken Rub
 • 1 scheutje cola met suiker - geen light!
 • BBQ Saus naar smaak

Instructies

 1. Stroop voorzichtig het vel van de kippenpoten terug naar het smalle gedeelte. Probeer scheuren te voorkomen want het velletje leggen we dadelijk weer terug.
 2. Bestrooi het naakte vlees van de poten met ongeveer de 2/3 van de chicken rub en trek vervolgens weer voorzichtig het velletje over de poot terug.
 3. Bestrooi nu de poten met de rest van de rub. Er zitten nu ook kruiden onder het vel dus er komt nu ook veel smaak in het vlees zelf terecht.
 4. Doe de poten in een hersluitbare diepvrieszak en leg deze in de koelkast (voor ongeveer 12 uur).
 5. Bereid de bbq voor om indirect op ongeveer een 110°C te gaan roken. Appel of kers gemengd met wat beukenhout doet het echt super bij kip. Rook de kip langzaam naar een kerntemperatuur van 70°C.
 6. Scheur het vel van de kippenpoten maar gooi dit niet weg, dit vel is misschien nu nog niet krokant maar wel een bommetje van smaak (door beide kanten de kruiden) en rook.
 7. Laat de gestripte kippenpoten nu even wat afkoelen.
 8. Intussen bak je in een pan (zonder boter of olie) het vel krokant en daarna snij je het vel heel fijn.
 9. Trek het vlees van de poten, verwijder eventueel meegekomen pezen en dergelijke uit de stukken vlees.
 10. Meng het krokante vel door de kip en knijp dit hele mengsel goed tussen je vingers door om het zo fijn mogelijk te maken.
 11. Meng een scheut bbq saus en een scheut cola er door heen. Dit moet je een beetje op gevoel doen tot je een mooie sappige mix aan pulled chicken hebt die heerlijk op smaak is.
 12. Beleg een broodje van een paar blaadjes little gem (of andere sla), een flinke hoop pulled chicken en top dit af met een lekkere eetlepel Pico de Gallo.

Pico de Gallo

Ingrediënten

 • 1 rode chili peper
 • 250 gr snacktomaatjes
 • 2 stuks limoen
 • 1 groene paprika
 • 1 middelgrote Ui
 • grof zeezout
optioneel
 • verse koriander

Instructies

 1. Snipper de ui zo fijn als mogelijk (en met fijn bedoel ik echt 3x3 mm groot)
 2. Snij de snacktomaatjes midden door en haal de zaden en vocht met een theelepeltje er uit. Snij het vruchtvlees in evengrote stukjes als de ui
 3. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en chili peper en snij ook deze in weer even grote stukjes als de overige ingrediënten.
 4. Meng nu gelijke delen van de ui, paprika en tomaat met de chili peper. (je ziet nu waarom het een Mexicaans gerecht is - tada de kleuren van de Mexicaanse vlag)
 5. Maal over dit mengsel grof zeezout en knijp 1 a 1,5 limoenen uit over de mix.
 6. Zet dit voor een nachtje in de koelkast zodat smaken zich goed kunnen mengen.
 7. Bestrooi eventueel voor serveren met verse koriander (zelf geen voorstander van maar dat is een smaak keuzen).