Kip Milanese (op de Quoco / in een skillet)

Tijdens onze vakantie hadden wij een buffet wat elke dag wisselde van gerechten. Al snel kwamen we er achter dat onze favoriet van vorig jaar nog steeds in de “roulatie” zat. Vooral Mevr. OsFa en mini-me waren hier erg blij mee. Eenmaal weer terug thuis kreeg ik dus al snel de vraag: schat… kan jij dat gerecht ook eens maken voor ons. Uiteraard kan ik dat: zeker omdat het recept ansich heel simpel maar oh zo smakelijk is (en niet te vergeten snel). Dus bij deze: Kip Milanese! Kip Milanese (of Milanese kip) zijn dunne plakken kipfilet in een heerlijke krokante laag van paneermeel met een vleug parmazaan. Tijdens de vakantie werd de kip op een grillplaat gebakken: voor mij een mooi excuus om de Quoco eens op te stoken.

Kip Milanese (op de Quoco)

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • Vers gemalen peper en zout
  • 100 gr Paneermeel
  • 100 gr bloem
  • 3 eieren
  • 50 gr parmezaan (gemalen)
  • scheutje olijfolie
Extra benodigdheden
  • 2 grote skillets als je het recept op een normale BBQ wilt maken.

Instructies

Algemeen
  1. Leg de kipfilet plat op de snijplank en snij deze evenwijdig aan de snijplank in plakken van ongeveer een halve tot hele cm (het is even wat oefenen en handigheid erin krijgen).
  2. Kruid de kipfilet met de peper en zout en klop de ei los.
  3. Verdeel de bloem over een plat bord. Meng de parmezaan en de paneermeel en verdeel deze ook over een plat bord.
  4. Wentel eerst de kip door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de paneermeel/parmezaan.
Op de Quoco
  1. Stook de Quoco op met een klein tot middelgroot vuur (2 a 3 blokken hout) en schuif de brandende haardblokken aan 1 kant half onder de ring.
  2. Verhit op het warmste gedeelte van de ring de olie en leg hier de gepaneerde kip.
  3. Bak de kip circa 1 a 2 minuten per kant, draai ze om en bak de andere kant ook 1 a 2 minuten.
  4. Leg de kip op een koeler gedeelte van de ring en laat de kip nagaren (af en toe even draaien).
In een skillet
  1. Bereid een BBQ om direct te gaan grillen in twee zones (1 met en 1 zonder kolen)
  2. Verhit wat olie in een grote skillet direct boven de kolen
  3. Bak in de skillet een aantal stukken gepaneerde kip met regelmatig draaien.
  4. Als de kip gaar is leg je ze in de tweede skillet die boven het "koolloze" gedeelte staat.
  5. Herhaal tot alle kip gebakken is
Algemeen
  1. Serveer de kip Milanese met pasta (tagiatelle is erg lekker) of snij het in repen voor in een maaltijd salade.