Raggmunk

Een van de bijgerechten van de “The lemon kitchen” uitdaging

Raggmunk

Ingredi├źnten

  • 800 gram Eigenheimer aardappelen of andere als het maar loskokende zijn
  • 280 ml volle melk
  • 1 eetlepel scotch bonnet saus
  • 90 gram bloem
  • 1 medium eendenei te vervangen door gewoon ei
  • 50 gram gezouten roomboter

Instructies

  1. Maak van de gezeefde bloem, ei, melk en scotch bonnet saus een beslag.
  2. schil de aardappelen en rasp deze grof
  3. meng de aardappel rasp door het beslag
  4. vet een muffinvorm voor 12 muffins in met de roomboter en zet deze boven de kolen om heet te worden.
  5. verdeel met een vork het raspbeslag over de vorm (door het met een vork te doen neem je geen "overtollig" beslag mee) en druk het een beetje aan.
  6. bak de hoopjes ongeveer 2 a 3 minuten en kijk hoe stevig ze zijn geworden. Ze moeten stevig genoeg zijn om voorzichtig om te kunnen draaien.
  7. bak ze verder in de vorm totdat ze mooi goudbruin zijn (en gaar! - offer er desnoods 1 op om te controleren)
  8. Leg de koekjes onder aluminium folie om ze niet te veel af te laten koelen.