Portobello con carne e formaggio

Een probeersel uit eigen recepten bedenk hoek. De Portobello con carne e formaggio. Of op zijn goed Nederlands: een grote paddestoel met vlees en kaas.

Portobello con carne e formaggio

Ingrediënten

  • 1 stuk Portobello
  • 1 stuk Saucijs fijn
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 stuk Gedroogde tomaat
  • 1 stuk Pepertje op zuur
  • 1 theelepel Djinten
  • 30 gram Kaas geraspt
  • 2 stroken Spek
  • Zwitserse strooikaas naar eigen smaak
  • Peper & Zout
Extra ingrediënten
  • rookhout naar keuze

Instructies

  1. Start de BBQ en breng de temperatuur ongeveer naar een 180 tot 190 graden
  2. Snij de saucijs open en knijp deze leeg in een mengschaal
  3. Snij de peper, tomaat fijn
  4. Pers de knoflook
  5. Meng het vlees, peper, tomaat en knoflook.Voeg naar eigen smaak PeZo en strooikaas toe.
  6. Verwijder van de portobello’s de steel en schraap voorzichtig de rokken van de sporen weg (met een theelepel)
  7. Vul de hoeden met het vlees mengsel tot de rand en strooi de geraspte kaas hierover
  8. Pak de portobello’s in met een kruis van spek (uiteinden naar beneden geeft het mooiste effect).
  9. Plaats de portobello’s indirect, plaats een klein beetje rookhout en sluit het deksel. Na ongeveer 30 minuten zijn klaar