Gegrilde bleekselderij

Bleekselderij is een echte alleskunner: als smaakmaker in een heerlijke bouillon, gevuld met rookkaas of met een dip als knabbel bij de borrel. Maar met een frisse limoen dressing tjokvol met groene kruiden is een gegrilde bleekselderij een zeer fijne toevoeging als bijgerecht bij de BBQ!

Gegrilde bleekselderij

Een heerlijk frisse versie van gegrilde bleekselderij

Equipment

  • Schoon afsluitbaar potje (bijvoorbeeld glazen potje van knakworsten)

Ingrediënten
  

  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 grote teen knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1 limoen biologisch
  • 20 a 30 gram verse groene kruiden bijvoorbeeld italiaanse kruidenmix met rozemarijn, salie, tijm en oregano
  • 1,5 eetlepel snippers Parmezaanse kaas
  • vers gemalen peper en zout

Instructies
 

  • Breek de stengels bleekseldrij los, Verwijder het kontje en de top (de blaadjes) van de stengels en verwijder zoveel mogelijk draden.
  • Pers 1 teen knoflook en doe deze in het afsluitbaarglazen potje.
  • Rasp de schil van de limoen en knijp de "naakte" limoen uit. Doe de rasp en de sap ook in het potje
  • Verwijder de harde steeltjes van de kruiden en snij de kruiden super fijn. Doe deze ook in het potje.
  • Sluit het potje af en schud dit zeer aggresief goed door.
  • Grill de stengels bleekselderij op een hete BBQ tot ze zacht worden en her en der een mooi BBQ kleurtje krijgen (hier en daar donkerbruin tegen het zwart aan).
  • Snij de gegrilde stengels in kleinere stukken, schud de dressing nog eens stevig door en besprenkel hier de bleekselderij mee.
  • Strooi er de Parmezaanse kaas over en maal als laatste wat verse peper en zout overheen.

Aanbevolen artikelen

reb: 1