Semi-homemade Aïoli

Als je aan Mevr. OsFa vraagt wat voor “dipping” ze wil bij een tapas plankje ’s avonds onder de overkapping is het antwoord steevast: aïoli. En dan het liefste 1 waar je nog 3 of 4 dagen naar ruikt. Met dit recept zet je heel snel een mooie volle aïoli op tafel waarbij je zelf de regie in handen hebt: Wil je een dikke smeerbare of een dunnere dipper aïoli?

Semi-homemade Aïoli

Ingrediënten
  

  • 4 el mayonaise Hellmans indien mogelijk: net iets minder zoet
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 1 eidooier
  • 2 el olijfolie
  • 1 scheutje vers citroensap
  • 1 scheutje Water
  • peper en zout

Instructies
 

  • Smeer in een kom de mayonaise glad
  • knijp de knoflook hierboven uit
  • Voeg de ei dooier toe en klop dit met een garde goed door elkaar heen
  • Voeg scheutje voor scheutje de olie toe terwijl je met een garde blijf mengen. Voeg het volgende scheutje olie pas toe zodra alle olie goed op is genomen.
  • Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  • Voeg een scheutje water toe indien de saus dunner moet worden voor je gevoel.
  • Laat de Aïoli het liefste een nachtje op smaak komen in de koelkast (maar direct eten kan ook hoor)

Aanbevolen artikelen

reb: 1