Gestoofde zoete witlof

Witlof staat hoog op mijn persoonlijke favorieten lijst. Echter hier in huis is de rest het daar niet mee eens. Dan moet je een compromis gaan zoeken! Deze versie wordt weer wel “geaccepteerd” hier. Waarom? Omdat de witlof heerlijk zacht en zoet wordt door het stoven (misschien dat de poedersuiker daar ook een handje bij helpt)

Gestoofde zoete witlof

Ingrediënten
  

  • 2 stronken witlof
  • 1,5 eetlepels ghee
  • 2 eetlepels poedersuiker

Instructies
 

  • Verwijder de buitenste bladen en snij het kontje van de witlof
  • Pel de bladen tot je de kern overhebt (de kern mag weg)
  • Snij de bladen in de lengte in dunne repen
  • Smelt de ghee in een gietijzeren pan op een middelhoge temperatuur
  • Voeg de witlof en de poedersuiker toe en stoof dit in ongeveer een 20 a 30 min op een laag vuur gaar.

Aanbevolen artikelen

reb: 1