site update

Wat ooit begon als een simpele hobby site waar ik mijn eigen recepten op bij hield is FOOD by OSFA intussen stiekem uitgegroeid naar blog waar duizenden mensen maandelijks een bezoekje brengen. Een aantal wat ik niet verwacht had maar van te voren ook niet op geanticipeerd had. Terwijl nu juist het moment is om recepten voor de feestdagen online te zetten heb ik, dwars zoals ik ben, dit moment aangegrepen om eens kritisch naar mijn eigen site te kijken.

Een van de eerste conclusies was dat mijn site qua functionaliteit leuk is maar dat er een hele hoop verbeterpunten zijn. Sommige zijn wat urgenter dan de andere maar ze zijn er wel. Zodoende heb ik besloten om komende maand(en) het wat rustiger aan te doen met recepten te plaatsen (ik ga niet minderen met recepten schrijven maar ik plaats er vele “on hold”, dit haal ik later wel in). Dit geeft mij even meer rust om een aantal technische zaken op te pakken die ik wil verbeteren of te gaan ontwikkelen.

Een van de meeste storende factoren voor mijzelf is het feit dat ik op dit moment nog steeds draaide op het internetadres waar het ooit allemaal begon: http://food.osfa.nl. Een verstopt subdomein. Dit had een aantal nadelen, denk hierbij aan dure SSL-certificaten (beveiligingsdingetje), seo- en marketingtechnische zaken en herkenbaarheid. Afgelopen weken ben ik al bezig geweest met het voorbereiden van een overstap van http://food.osfa.nl naar http://www.osfa.nl. Deze heb ik stiekem doorgevoerd en is behoorlijk succesvol verlopen.

Aan de cijfertjes te zien is het niemand opgevallen en heeft er niemand hinder van ondervonden.

Dit was stap 1 maar er gaat komende tijd nog meer volgen. Om jullie een beetje op de hoogte te houden zal ik dus regelmatig nu wat stukjes in “Tech Talk” posten en via onder andere Facebook om input vragen.

to be continued