mystery shopping @ van Beekum Specerijen

En tijd geleden werd ik benaderd of ik misschien zin had om als mystery shopper eens te kijken wat mijn mening was over van Beekum Specerijen. Dit was natuurlijk niet tegen dovemans oren gezegd: als foodblogger verbruik ik nogal veel kruiden en ben ik altijd opzoek naar goede leveranciers.

Eerste indruk

Vanaf het eerste moment dat ik op de site terecht kwam vielen mij een aantal zaken direct op. De site is overzichtelijk, minimalistisch en no-nonsene. Ook over de responsive weergave (voor mobiel) is duidelijk nagedacht. Vanuit mijn achtergrond van programmeur scan ik gelijk over de homepage heen om te kijken of ik bepaalde zaken duidelijk terug zie komen en of ik juist bepaalde zaken mis. Zaken die er voor zorgen dat de consument naar alle redelijkheid kan aannemen dat we het over een betrouwbare site hebben.

Wat ik zag was meer dan bemoedigend:

 • Aangesloten bij een online-shop branche met een link naar hun eigen registratie pagina.
  Check
  Van Beekum Specerijen is aagesloten bij Webwinkelkeur.nl en heeft daar een behoorlijk aantal reviews (1227 op het moment beschrijven met een gemiddelde score van 9.6)
 • Zie ik gelijk hoe ik kan betalen en zijn dit “betrouwbare” methoden
  Check
  Een duidelijk overzicht springt gelijk in het oog: de betaalmethoden zijn de betaalmethoden die je mag verwachten van een webshop maar gelijk duidelijk is dat er ook aan de Belgische klanten word gedacht. Vanuit mijn achtergrond zie ik gelijk welke partij er de online betalingen afhandelt en dat zit wel goed.
 • Zie ik op de homepage gelijk bepaalde informatie (buiten producten) of kan er ik er met 1 klik naartoe?
  Check
  Algemene voorwaarden, Kvk en BTW nummers, retour en klachten informatie: ik zie het OF ik kan met 1 klik er naartoe.

Bovenstaande punten lijken misschien futiliteiten maar voor mij persoonlijk zijn deze van belang en geven mij een bepaald niveau van vertrouwen. Ik ben wel een beetje paranoïde over online bestellingen omdat ik ook de keerzijde van “online cowboys” ken en de schade welke deze aanrichten aan het algemene consumenten vertrouwen. Nou mijn professionele oordeel is dat het met van Beekum wel goed zit. Dit neemt niet weg dat alle bestellingen 100% correct zullen verlopen, dit is nou eenmaal niet mogelijk, maar ik heb nu al alle vertrouwen er in dat van Beekum eventuele hobbels netjes zullen oplossen (dit dragen ze uit zeer duidelijk namelijk uit).

Tijd om rond te gaan klikken

Wat mij vanaf het eerste moment direct opviel waren de foto’s. Ik geniet hiervan! Duidelijke foto’s allemaal volgens een zelfde opzet gemaakt. Mooi, duidelijk en volledig binnen de hele opmaak van de site passend. Hier is overduidelijk veel tijd (en geld) ingestoken.

Vooral voor beginnende kruidenshoppers is dit erg fijn: zie wat je gaat kopen. Het enige wat is mist is technisch ook nog niet mogelijk en dat is het ruiken van de kruiden. Echter door deze manier van presenteren van de kruiden online geef je mensen al gelijk een goed beeld van wat er te verwachten valt.

Dit is een pluspunt omdat er op deze manier voorkomen wordt dat er per ongeluk het verkeerde product besteld wordt. Denk hierbij aan het verschil tussen knoflook granulaat of knoflook poeder. Mensen zien de fijnheid…

Navigeren en zoeken

De navigatie is gewoon duidelijk en overzichtelijk. Zelfs voor een kook-leek zijn de categorieën meer dan duidelijk ingedeeld. Maar dan wordt het gevaarlijk: dan klik je op “Kruiden en Specerijen”. Zorg ervoor dat je genoeg eten en drinken bij de hand hebt voordat je dit doet!!!!! Want het aanbod is enorm en veelzijdig. Ik bedoel hiermee niet te zeggen dat je verdwaalt of je kruiden niet kunt vinden maar je hebt zoveel keuze: je bent een kind in een snoepwinkel…

De kruiden zijn overzichtelijk en als je naar de detail pagina zie je weer dat er zeer veel tijd en moeite is gestoken in de webshop. Alle producten hebben een mooie duidelijke omschrijving met achtergrond informatie. En (wat ik persoonlijk erg fijn vind) een duidelijk overzicht van beschikbaarheid.

Aanbod

Het aanbod is enorm. Niet alleen de gangbare kruiden zijn goed vertegenwoordigd maar ook speciale kruiden zijn beschikbaar. Denk hierbij aan Chipotle, Fenegriek, Rose peper en diverse granulaten. Los van kruiden bied van Beekum ook een mooi assortiment aan kruidenmixen en toebehoren: voor de normale kok tot de (semi) professionele kok. Ik wordt hier vrolijk van.

Prijstechnisch

Vaak haalde ik even snel een ontbrekend kruid in de blauwe of gele supermarkt maar daar ga ik per direct mee ophouden en beter plannen. Want hier komt de kracht van online shoppen echt om de hoek:

De prijs is aangenaam. Zeer aangenaam. Ik heb tot heden alleen de referentie naar supermarkten maar laat ik even heel eerlijk zijn (en op de zaken vooruit lopen). De kruiden van Beekum knetteren van geur en kleur, in mijn ogen een zeer goede A-kwaliteit. Maar als ik dan de kiloprijzen ga vergelijken met de goedkoopste van de goedkoopste (vaak de B-kwaliteit) uit de supermarkt ben je bij van Beekum nog steeds goedkoper uit (Paprika poeder € 10,70 per kilo t.o.v. € 15,80 per kilo bij de super). En laten we het vooral niet gaan hebben over het prijsverschil van de saffraan (€ 23,- per gram bij de super en € 7,95 bij van Beekum).

Bestellen

Als je een tijdje rondklikt op de site dan is het gegarandeerd al opgevallen dat je verzendkosten moet betalen (€ 4,95). Ik vind dit persoonlijk meevallen. Bovendien als je boven de € 30,- besteld dan vervallen deze bestelkosten. Zelf heb ik om te proberen het volgende besteld:

 • Kruidenpakket Dry Rub
  Ik ben benieuwd naar de standaard rubs (omdat ik zelf mixen steeds vaker wel tijdrovend vind) dus dit is een mooi pakket om eens te gaan proberen.
 • Chipotle peper gemalen
  Als de chipotle bijna op is dan moet die wel aangevuld worden
 • Strooibus 500 ml
  Ik maak zo af en toe nog steeds mijn eigen “All Magic” en dan is een goeie strooibus toch maar al te makkelijk

Nog geen uur na het bestellen (had gekozen voor overmaken) kreeg ik al een tweede mail dat mijn order verwerkt werd, voor een “uitzonderlijke” betaalmethode is dit snel. En na een paar uur plofte de derde mail al in de mailbus: uw pakket is verzonden (inclusief een Track and Trace). De snelheid waarmee mijn bestelling afgehandeld werd was rap… en de volgende dag werd de belofte waargemaakt dat mijn kruiden geleverd werden.

Er zat zelfs een klein extraatje in de doos: een proefverpakking kruiden: altijd leuk!

Conclusie

Ik ga vaker iets beter bijhouden wat de voorraad van mijn kruidenkast is want ik ben verkocht (en niet omdat ik mystery shopper was). De prijs is goed, de site is duidelijk, beloften worden nagekomen. Nu alleen nog de kruiden “in het veld” testen maar op eerste “reuk” en puur proeven gaat dit ook goed komen.

 

Heeft u ook een BBQ of koken gerelateerd bedrijf en bent u benieuwd hoe een klant uw bedrijf ervaart?
Neem dan gerust contact met mij op om te kijken wat de mogelijkheden zijn