Salted caramel (caramelsaus met zeezout)

Bron recept: Zoetrecepten.nl

Dit recept koester ik al jaren in mijn kookboeken (op een hand gekrabbeld papiertje). Met zeer grote regelmaat maak ik deze want ik ben nu eenmaal een zoetekauw en salted caramel moet gewoon op voorraad zijn hier in huis.

 

Edit – 6 nov 2018: door schaamteloze plagiaat van een andere “blogger” heb ik mijn originele bron terug gevonden (yes!!!! meer zoete gerechten!) : zoetrecept.nl…  Alle credit voor hun voor dit overheerlijke recept:

Salted caramel (caramelsaus met zeezout)

Ingrediënten

Instructies

  1. verwarm in een klein pannetje (met dikke bodem) de suiker en het water. Laat dit op een middel laag vuur verwarmen tot het begint te pruttelen en begint de verkleuren.
  2. NIET ROEREN!
  3. snij de boter in kleine blokjes
  4. Zodra de suiker een mooie donkerbruine kleur krijgt (kan een 10 a 15 min duren) voeg je de boter blokjes toe (bubbel waarschuwing) en roer dit een paar minuten goed door totdat de boter is opgelost.
  5. Haal de pan nu van het vuur en voeg de slagroom toe. Nu is het niet alleen een bubbel alarm maar een bubbel en bruis alarm (dit kan er heftig aan toe gaan dus let op)
  6. Roer dit een minuut heel stevig door en voeg tijdens het roeren het zout toe.

 

Inline
Inline