Gerookte rosbief met mieriksworteldressing

Bron recept: eigen recept

“Vroeger” was rosbief een luxe traktatie bij mijn schoonouders in de familie. Zodra ze op visite naar de familie gingen nam 1 van de broers altijd rosbief mee als cadeau. Gewone rosbief op een broodje vind ik persoonlijk altijd zeer lekker maar ik het nog nooit gegeten als een warme maaltijd. Tijd om daar eens verandering in aan te brengen.

Maar gewoon een plak rosbief vond ik ook weer zo saai. Na een beetje lezen, snuffelen in kookboeken en op het grote internet kreeg ik al snel een goed idee voor de aankleding.

Afhankelijk hoe je de porties verdeeld kan je het ook ideaal serveren als lunch gerecht.

Rosbief met mieriksworteldressing

Ingrediënten

Instructies

  1. Bereid de rosbief zoals hieronder beschreven is.
  2. Snij de rode chili peper in dunne ringen.
  3. Snij de ijsberg sla in dunne reepjes
  4. Maak een bedje van ijsberg sla op de borden en verdeel hier de plakken rosbief overheen.
  5. Verdeel de mierikswortelsaus er overheen.
  6. Maak af met de rode chili peper ringen en gedroogde uitjes.

Rosbief

Instructies

  1. Bereid de BBQ voor om indirect te gaan roken op 180°C
  2. Haal de rosbief uit de koelkast en dep deze goed droog.
  3. Masseer de rosbief liefdevol in met de olijf olie en maal er royaal zout en een beetje peper overheen.
  4. Leg de rosbief op het indirecte gedeelte en voeg het rookhout toe.
  5. Rook de rosbief naar een kerntemperatuur van 40°C.
  6. Grill hem boven het directe gedeelte van de kolen rondom snel even af maar zorg ervoor dat de kerntemperatuur niet boven de 45°C komt
  7. Laat hem 5 minuten rusten en snij hem in plakken van een 1 cm dik voor als maaltijd. Je kan natuurlijk hem ook flinterdun snijden als broodbeleg of voor in een salade.

Mierikswortelsaus

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng alle ingredienten door elkaar
  2. Breng op smaak met de hot sauce

 

Inline
Inline