Kipspareribs Piri-Piri

De dagen worden korter, de temperatuur daalt en het weer wordt guur (oh wacht… vorig weekeind was het op 13 oktober 27 graden). Tijd om wat zomer op je bord te leggen. Heerlijk Zuid-Europese smaken van knoflook en pepers. Door het toevoegen van suiker en nog wat extra smaakmakers is dit gerecht smaakvol maar een heel stuk minder pittig dan verwacht. Erg geschikt voor als er kinderen aanschuiven aan tafel.

Kipspareribs Piri-Piri

Ingrediënten
  

  • 6 Kipspareribs
  • 4 tenen knoflook
  • 3 rode pepers
  • 0,5 el witte bastardsuiker
  • 1 tl Gerookte paprikapoeder
  • 0,5 tl laurierblad (gemalen)
  • 0,5 tl gedroogde oregano
  • 0,5 tl cayennepeper
  • olijfolie
  • zeezout

Instructies
 

  • Verwijder de zaadlijsten van de pepers en snij deze zo fijn mogelijk.
  • Pel en rasp de knoflook tenen.
  • Doe de peper en knoflook samen met de suiker, paprikapoeder, gemalen laurierblad en de oregano in een schaaltje en schenk er olijfolie bij totdat alles “onder” de olie staat.
  • Doe dit mengsel in een blender en maal het middel-fijn... (als "bovenstaande mengels een 1 is en een pasta 10 moet je ongeveer naar een 7,5 gaan).
  • Maak alvast een BBQ klaar om op 180°C indirect te gaan roken (hou je niet van de rooksmaak of wil je het gemakkelijk doen – verwarm de oven voor naar 180°C)
  • Leg de kipspareribs in een ovenschaal of aluminium bak en smeer ze goed in met het piri-piri mengsel (niet alles maar gewoon een beetje kwasten). Plaats deze schaal in de BBQ weg van de kolen (of zet de schaal in de oven) en bak de kipspareribs in ongeveer een 25 a 30 minuten gaar.
  • Tijdens dit bakken draai je om de 10 minuten de kippespareribs om en smeer je telkens de bovenkant weer royaal in met de piri-piri marinade. Mocht je 10 minuten voor het einde nog saus overhebben giet deze dan schaal bij de kip.
  • Haal de schaal uit de BBQ (of oven) en verdeel de kipspareribs over 2 borden, schraap en schep alle marinade uit de schaal en verdeel dit over de kipspareribs.

Aanbevolen artikelen

reb: 1