Gebakken aardappelpartjes

Bron recept: eigen recept

Ik kan hele mooie verhalen vertellen over de zoektocht naar de perfecte aardappelpartjes, de meest ideale aardappel, de perfecte kruidenmix. Maar dat zou niet eerlijk zijn, dit is echt een typisch gerecht wat geboren is uit “nood & goed geluk”. Hier eten wij niet zo gek veel aardappelen. We zijn door de weeks meer rijst, soep en wok personen, vaak hebben we ook geen zin om aardappelen te koken. Vinden we net iets te Hollands en te gewoontjes.

Dus wat vaak al snel doen is even de partjes in de oven gooien. Zo is dit gerecht ontstaan…. uit gemak.

Met periodes reageer ik zelf niet zo fantastisch op ve-tsin, in mate is het geen probleem maar als ik meerdere malen per week ve-tsin eet krijg ik last van het chinees-restaurant syndroom. Vervelend maar goed mee om te gaan. Voor onze “niet naar omkijken” aardappelen gebruiken we vaak aardappelkruiden uit een bus, maar ja.. daar zit dus ve-tsin (of zoals het op de verpakking staat mononatriumglutamaat in). Na het lezen van de verpakking ben ik naar het kruidenhok gegaan en heb ik wat kruiden welke op de verpakking stonden samen gegooid en daar nog wat “eigen inbreng” aan toegevoegd.

Het smaakte heerlijk…. maar lekker slim … vergeten om op te schrijven wat de verhoudingen waren. Onderstaande recept is niet het recept, niet de meest goddelijke aardappelkruiden mix die er bestaat, niet de patatas ultima! Kennen jullie dat nummer Tribute van Tenacious D (google / youtube tip!)?

This is not The Greatest Song in the World, no.
This is just a tribute.
Couldn’t remember The Greatest Song in the World, no, no.
This is a tribute, oh, to The Greatest Song in the World,

Makkelijke aardappelpartjes

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng in een schaal de vloeibare margarine en de kruiden goed door elkaar.
  2. Borstel de aardappelen goed schoon (niet wassen we willen geen natte velletjes)
  3. Snij de aardappelen in 4 parten en gooi deze in de bak met margarine en kruiden
  4. Meng de aardappelen en de kruiden goed door elkaar
  5. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel de aardappel partjes hierover heen
  6. Bereid een BBQ voor op 200°C en indirecte bereiding
  7. Plaats de ovenschaal indirect en sluit de bbq
  8. Gooi de aardappelen om na een minuut of 20.
  9. Laat de aardappelen nog een 10 minuten bakken

Potato powder (aardappel kruiden)

Ingrediënten

Inline
Inline